Annons

YA-brottningen ska avgöras: MIF har kopplat greppet

På lördag ska det avgöras: Vem blir mästare i YA-brottningarna 2018-19?
Marsvinsholms IF har kopplat ett järngrepp om pokalen – men helt avgjort är det inte.
Brottning • Publicerad 3 maj 2019
På lördag blir det tuffa tag, när YA-brottningarna ska avgöras.
På lördag blir det tuffa tag, när YA-brottningarna ska avgöras.

Det är i Färsingahallen i Sjöbo som den tredje och sista sista uppgörelsen ska äga rum. Dit kommer arrangörsklubben BK Pan samt motståndarna Marsvinsholms IF och Skurups SK med ett helt släptåg av taggade killar och tjejer i brottartrikåer.

Två deltävlingar har redan avgjorts och efter dessa har Marsvinsholms IF tagit täten på 75 poäng. Sedan följer BK Pan (56 poäng) och Skurups SK (48 poäng).

Annons

Det vore orealistiskt att tro något annat än att Svarteklubben säkrar ännu ett guld. Inte heller hemmaklubbens Martin Ringström tror på någon skräll på lördag.

– Vi ska göra vad vi kan för att åtminstone vinna den sista deltävlingen. Men att plocka in alla poäng på Marsvinsholm blir i tuffaste laget. Vi får fokusera på att brottarna gör så bra prestationer som möjligt – och har kul, säger Ringström

Marsvinsholms IF har betydligt fler tjejer i träning än vad BK Pan har. Och det påverkar såklart resultatet i ”totalen”.

– Det hade varit betydligt jämnare om man bara räknat in pojkklasserna. Vi har ju ingen fristilstränare för tjejerna i BK Pan, utan de flesta som kommer till oss går vidare till Dalby, säger Ringström.

Upplösningen i YA-brottningen startar klockan 10 på lördag i Färsingahallen, Sjöbo.

Jan OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons