Annons

YIF är på plats i Ungern

Ungern • Publicerad 28 november 2015
Foto: Jan Andersson
Foto: Jan Andersson

[lvvsbifw]

En gammal gymnastiksal ute på den ungerska landsbygden. Det var där som Ystads IF på lördagskvällen förberedde sig inför returmötet med Tatbánya i EHF-cupen.

Annons

YIF har således inte fått stifta bekantskap med den mycket speciella miljö som finns i Tatbányas klassiska hemmahall, Föld Imre Varosi Sportcsarnok. Hallen var uppbokad och YIF tränade i stället i en ort, Szár, som fick Ramsåsa att framstå som en storstad.

Men det enda YIF-truppen hade synpunkter på var att bollen som det skulle spelas uppvärmningsfotboll med var för hårt pumpad...

– Vi har blivit väl omhändertagna och är inte här för att gnälla. Vi bor jättebra och transporterna har varit punktliga, säger tränaren Sebastian Seifert.

På grund av skadeläget har 17-årige Freddy Andersson gjort entré och får således göra internationell debut. En poäng i sammanhanget är att Freddys pappa Ulf var med i truppen när YIF gjorde motsvarande EHF-resa till Tatbánya för 32 år sedan.

Jan OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons