Annons

YIF föll tungt i Malmö

Ystads IF var aldrig riktigt nära i bortamatchen mot HK Malmö i Baltiska hallen. Malmö ville mer, var mer taggade och släppte aldrig in gästerna i matchen. Efter ett jätteryck i den första halvleken hade man full kontroll och kunde till slut vinna enkelt med 33–29.
Sport • Publicerad 11 november 2009
Philip Nilsson har tackats fult av Malmös Johan Green som fick två minuter för tilltaget. Men det var inte bara Philip som föll tungt utan hela laget… Bild: Roney Lantz
Philip Nilsson har tackats fult av Malmös Johan Green som fick två minuter för tilltaget. Men det var inte bara Philip som föll tungt utan hela laget… Bild: Roney LantzFoto: 

Låt oss med en gång slå fast att det var helt rätt lag som la beslag på de båda pinnarna som stod på spel.

Malmö var mer taggat, ville mer och med ett formidabelt försvarsspel lyckades man kontra YIF sönder och samman.

Annons

Matchen kom att avgöras i mitten av den första halvleken då Malmö gick från 6–5 till 12–5.

Det försprånget släppte man sen aldrig ifrån sig utan man hade YIF på behörigt avstånd resten av matchen.

Det var framför allt Malmös följsamma försvarsspel som knäckte YIF:arna som uppträdde stressade och nervöst. – Det här var väldigt roligt. Vår första halvlek var helt fantastisk - vi kan inte spela bättre än så här. Man får det jobbigt om man ska hitta fel och misstag i den första halvleken. Vårt försvarsspel var flexibelt och dynamiskt där vi precis i rätt tid täppte till de luckor som också YIF:arna såg. Och med det här försvarsspelet fick vi många kontringar och enkla mål, menade en synnerligen nöjd Malmötränare Jan "Proppen" Karlsson.

Lika nöjd var givetvis inte kollegan i YIF, Torben Winther.

– Nej, i dag var det inte mycket som stämde. Varken försvarsspel, anfallsspel eller målvaktsspelet. Vi blev stressade och hade inget tålamod samtidigt som Malmö vann alla man-man-situationer.

Fanns det något som trots allt var positivt?

– Sista tio minuterna var väl OK men då ledde Malmö också betryggande. Och Björn Grön skjuter bra, menade Torben som dock inte var alltför nedslagen.

– Nej, vi vetat innan att det kommer att bli väldigt jämt så det är bara att ta nya tag.

Hur bra var Malmö?

–De var bra - men samtidigt gjorde vi dem bra.

Annons

Det stora ljuset i mörkret var således Björn Grön som var väldigt lyckosam i sitt skytte.

Gång på gång hängde han in skotten bakom David Andersson.

– Det fungerade bra i dag då jag fick övertag på David från början, menade Björn som dock inte kunde glädja sig så mycket tå sin egna prestation.

– När inte lagspelet fungerar blir det i stället så att var och en försöker göra det och därför tog jag också många skott. Vi slängde bort för många bollar och gjorde för många misstag i försvaret där vi i bland tittade åt fel håll. Vi har tidigare kommit i underläge och lyckats hämta in det och vi borde inte bli stressade men det är inte lätt att inte bli det.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons