Annons

YIF jagar seriesegern

YIF är ju klart för allsvenskt spel och Lunds AI parkerar jumbo i tabellen. På förhand ser det således ut som om Skånederbyt i division 1-handbollen blir en avslagen historia. Är det någon det gäller något för är det LAI som tar med sig eventuella poäng till vårens bantade division 1-serie.
Sport • Publicerad 22 januari 2002

- Nja, jag skulle nog vilja påstå att det finns en morot för oss också. Om Heim slår Kroppskultur och vi slår Lund så vinner vi faktiskt serien. Så visst finns det anledning att visa oss själva och publiken att vi kan vinna en "betydelselös" match, säger YIF-tränaren Christian Andersson. - Vi siktar in oss på att spilla krutet på de resterande 14 matcherna efter det att topplagen försvunnit till allsvenskan och har anpassat träningen därefter de senaste veckorna. YIF är garanterat bättre nu är när vi spelade oavgjort i premiären men jag tackar förstås inte nej till poäng för det. Jag tror att vi är ganska bra inlästa på dem, säger LAI-tränaren Jan Rasmusson. Patrik Nilsson, Richard Nilsson, Bastian Andersson, Linus Rasmussen, Daniel Andersson, Martin Wendel och Christoffer Svensson är fortfarande justerade i YIF:s trupp. Lunds AI får klara sig utan mittnian Christian Håkansson som lider av sviterna efter en hjärnskakning och mittsexan Börje Fennhagen som är skadad i axeln. YIF ställer upp med följande lag: Anders Persson och Nevres Besic (målvakter), Martin Walfridsson, Kristofer Malmberg, Dennis Sandell, Pierre Gaum, Ola Netterheim, Krzysztof Fatalski, Marcus Håkansson, Marcin Kurowski, Jacob Andersson, Anders Jacobson.

Jan Andersson jan.andersson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons