YIF-premiär i moll

Det blev en allsvensk premiär i moll för Ystads IF som fick en rejäl lusing när man gästade Västeråshallen.
Sport • Publicerad 7 februari 2002

Irsta vann med hela 30-21 sedan man definitivt avgjort matchen med ett ryck i början av den andra halvleken. - Vi var lite på gång i slutet av den första och hade 14-10 då Irsta fick ett skitmål precis före pausvilan. I omklädningsrummet var vi sen överens om att gå ut och kriga i den andra med följd av att Irsta istället gjorde 6-0 på oss. Sen var den dagen förstörd, suckade Christian Andersson som därmed nu också vet hur det känns att förlora som YIF-tränare. Detta var Christians första bakslag sen han tog över i höstas. Irsta tog kommandot direkt och ledde exempelvis med 5-1, 8-3 och 10-4 och sprang sen ifrån till hela 14-6. Men efter en liten återhämtning av YIF i slutet av den första halvleken kom således raset i inledningen av den andra. Med sex raka mål för Irsta, varav de flesta på kontring, var YIF ett slaget lag. - Irsta är ett bra lag, stora och tunga att möta och i dag definitivt nio mål bättre, menade Christian som trots allt hittade ett par ljus i mörkret. - Marcin Kurowski var vår klart bäste spelare med nio mål och det är ju i princip hälften av målen. Han är duktig från sju meter med skott och genombrott. Däremot hade landsmannen Krzysztof Fatalski det motigt. Krzysztof fick nöja sig med två spelmål. - Men även han måste tillåtas att han en mindre lyckad dag, menade Christian nog så riktigt Nu fastnade många av Krzysztofs skott i blocket med enkla kontringsmål som följd. - Vi hade nog behövt Bastian Andersson i dag. Men det är ju inte säkert att vi vunnit även om vi haft honom i laget, säger Christian som dessvärre har flera nyckelspelar skadade för tillfället. Förutom Bastian saknas mittsexorna Richard Nilsson och Martin Wendel, kantspelaren Daniel "Bt" Andersson samt de unga mittniorna Patrik Nilsson och Linus Rasmussen. Anders Persson stod i den första halvleken men lämnade över till Nevres Besic åtta minuter in på den andra. Båda får dock godkänt med tanke på matchbilden. - Målvakterna hade en otacksam uppgift med många frilägen och avslut på sju meter, fortsätter Christian. I YIF ger vi också plus till Dennis Sandell som kämpade och fightades bra hela matchen. Dennis var nyttig i försvaret och gjorde därutöver tre egna mål. Christian ville också berömma Ola Netterheim som gjorde ett piggt inhopp på linjen. I Irsta, som har ett bra lag med flera elitserierutinerade spelare, kretsade det mesta kring mittnian och strategen Mathias Fredriksson (tidigare Sävehof) som låg bakom det mesta. Mycket duktig var också mittsexan Henrik Berglund som blev bäste målskytt (sex mål på sex försök) och målvakten Mattias Lund. -Just nu känns det tungt att förlora när man lagt två dygn här uppe. Men solen går upp i morgon också och vi får ta nya tag på söndag då Tibro skall få lida för den här förlusten.