YIF-seger i premiären

Ystads IF:s första träningsmatch för säsongen utmynnade i en 2-0-seger över Sjöbo.
Sport • Publicerad 15 februari 2003

Ystads IF fick en godkänd start på årets träningsmatchande. I soligt vårvinterväder slog man tillbaka Sjöbo med 2-0 (2-0) efter en fin första halvlek men en lite tveksammare andra. - Första halvlek var godkänd även om jag vet att killarna kan bättre. Den andra glömmer vi däremot, kommenterade YIF-tränaren Ola Severin. Hemmalaget var rappare i steget under de första 45 minuterna och var hetare i närkamperna. Sjöbo låg alldeles för långt ifrån i markeringen, verkade ha överdrivet stor respekt för sin motståndare och fick mest ägna sig åt att tjonga bort bollen och satsa på kontringar. YIF hade däremot bra rörelse utan boll och ett genomtänkt passningsspel som ledde fram till att spelet förlades till Sjöbos planhalva. Även om det inte skapades så värst många målchanser utspelade sig tillställningen helt klart på YIF:s villkor. Säsongens första mål utomhus svarade Andreas Persson för sedan han hållit sig framme på en retur efter en frispark från Andreas Lönnborn i den 20:e minuten. Strax efteråt var det dags igen när Peter Göransson pricksköt en frispark till 2-0 nere vid Sjöbomålvakten Daniel Löfs vänstra stolprot. Dessförinnan hade Jens Ask missat ett friläge efter bra förarbete av Peter Göransson och samme Jens hade ytterligare en möjlighet i slutet av halvleken efter inlägg från Nedir Muratovic. - Vi hade bra vilja och rörelse i första halvlek men jag hade önskat att vi kunde få ännu bättre fart på bollen, fortsatte Ola. Sjöbos möjligheter i första halvlek låg för det mesta Ted Petrusson bakom. Michael Sandberg hade också en hyfsad nick efter hörna. I den andra halvleken sjönk matchen i intensitet och från att ha varit öppet och sevärt blev spelet betydligt mer tillknäppt. YIF fick inte alls samma utrymme på offensiv planhalva och skapade efter pausvilan inte mycket mer än ett skott tätt över av Dan Mårtensson. En av anledningarna till detta var förstås att Sjöbo spottade upp sig. Färsingarna tog för sig bättre, gick in i närkamperna och fightades om andrabollarna på ett helt annat sätt. I stället för att bara rensa tog man det lugnare och fick emellanåt igång ett eget spel. Precis som YIF hade man dock svårt att få till det framför motståndarmålet. Inhopparen Linus Nyman var närmast att näta med sitt skott i slutminuterna. YIF ställde följande startelva på benen: Mattias Svensson - Martin Andersson, Daniel Moberg, Daniel Green, Andreas Lönnborn - Dan Mårtensson, Peter Göransson, Andreas Persson, Nedir Muratovic - Jonas Andersson, Jens Ask. Observera att Daniel Moberg provades i backlinjen den här gången. - Det tycker jag fungerade bra. Han kommer att få fler chanser där. - Jag vill ge beröm till hela backlinjen och plus även till inhopparna Linus Nyman och Fredrik Månsson. Vi hade inget konstruktivt spel i första halvlek men det blev bättre i andra, tyckte Sjöbos hjälptränare Dan Sandberg. Ystads IF-Sjöbo 2-0 (2-0) Målen: 1-0 (20) Andreas Persson, 2-0 (23) Peter Göransson.