Annons

YIF ute efter ny hemmaseger

Hemmastarka Ystads IF, nio poäng på fem matcher i Österporthallen, ställs på onsdagskvällen mot Guif, ett lag som bara tagit en poäng utanför Eskilstuna i höst. Båda lagen står dock på elva poäng inför matchen och behöver ta två till för att hålla lagen under slutspelsstrecket på behörigt avstånd.
Sport • Publicerad 18 november 2008
Pierre Gaum missar matchen. Arkivbild: Anette Sjöstrand
Pierre Gaum missar matchen. Arkivbild: Anette SjöstrandFoto: 

- Det här blir ingen lätt match. Guif trycker på bra och spelar snabbt och optimistiskt. Men om deras kontringsspel inte fungerar så går de absolut att snacka med. Sedan är de ju lite unga och orutinerade och har ibland svårt att spela bra i en hel match. Jag tycker definitivt att det här är en match vi ska vinna, speciellt om vi ska fortsätta ha ambitionen att gå till slutspel. Vi har en betydligt bättre fysik än Guif och det hoppas jag ska slå igenom på planen också, säger YIF-tränaren Torben Winther.

- Det blir en oerhört tuff uppgift att slå YIF på bortaplan men vår målsättning är naturligtvis att göra det och jag tycker att vi har goda möjligheter till det. Men det kräver att många spelare kommer upp i rätt nivå om vi ska lyckas, menar Guiftränaren Kristján Andrésson.

Ystads IF får klara sig utan Pierre Gaum även den här gången. Den bristning i ljumsken som han ådrog sig mot IFK Ystad beräknas ta upp emot en månad att läka. Guif kommer med bästa tänkbara manskap, sånär som på Victor Skillhammar som tvingas avstå på grund av en axelskada och målvakten Herdeiro Lucau som fortfarande är utlånad till Kiel.

Fredrik Sörensson fredrik.sorensson@allehandasyd.se
Fredrik Sörensson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons