YIF utklassade Anderstorp

Varje gång Ystads IF vinner en match brukar man sjunga "bättre och bättre dag för dag" i omklädningsrummet. Efter segermatchen mot Anderstorp fanns det all anledning att göra det.
Sport • Publicerad 17 november 2002

-?Det var vår bästa match för säsongen, kons-taterar Stefan Nilsson, YIF-tränaren sedan hans mannar utklassat Anderstorp med 36-24 (17-13). Stefan trodde inför matchen att det skulle bli jämnt och tufft. Men någon större spänning blev det aldrig. Hemmalaget var helt enkelt för bra. Helt klart var YIF ute efter revansch efter den dåliga insatsen mot RP i den senaste omgången. Nu var det ett rejält tänt och spelglatt hemmalag vi fick se. - Vi gick ju på en mina mot RP. Det låste sig totalt den gången. Men i dag skulle vi bara vinna, säger Stefan Nilsson. Hemmalaget var hela tiden före i målprotokollet. Man började inspirerande och tog ledningen med 3-0 och 6-3. Under den första halvleken ledde YIF för det mesta med två eller tre mål. Anderstorp valde att punkta Marcin Kurowski redan från start. Men det var inte så värst begåvat. Nu blev det stora ytor i gästernas försvar och det utnyttjade YIF-spelarna allt som oftast. Inför den andra halvleken valde Anderstorp att gå ifrån punktningen. - Jag trodde nog att de skulle punkta Marcin men inte så tidigt. Jag vet att deras tränare Jimmy Blomberg brukar göra många drag under en match. Men så här efteråt kan man med all rätt påstå att vi tjänade på punktningen, konstaterar YIF-tränaren Stefan Nilsson. Framför allt i anfallsspelet spelade YIF lysande. Tony Hedin gjorde mål när han ville. Nästan lika bra var spelmotorn Patrik Nilsson. Patrik låg bakom många av de läckra målen. Dessutom stod han själv för sju fullträffar. Bakåt var det sämre. Framför allt före paus fungerade inte försvarsspelet samtidigt som målvakten Nevres Besic inte kom igång. Annars hade nog matchen varit punkterad redan i halvtid. Till Nevres försvar ska sägas att han spelade upp sig i andra halvlek. I början av den andra halvleken hade YIF sin enda riktigt dåliga period under matchen. YIF tappade koncentrationen och 18-13 förvandlades till 19-18. - Ja, i början av den andra halvleken gick vi ner oss. Vi började nog att bevaka vår ledning för tidigt, funderar Stefan Nilsson. Anderstorp hade också ett friläge vid 19-18. Men skottet räddade Nevres Besic via ribban. I stället drabbades gästerna av en utvisning och det utnyttjade hemmalaget. YIF sprang ifrån till 23-18 och 29-20. Därefter var det bara frågan hur stor segern skulle bli. YIF svarade för en hel del läckerheter. Marcin Kurowskis bakom-ryggen-inspel till Ola Netterheims 34-23 var matchens behållning. Dessutom kontrade man sönder Anderstorp. YIF höll ett betydligt högre tempo än Anderstorp. Emellanåt gick det dock lite väl fort när YIF skulle kontra. - Vi har ju bra kontringsspelare. Men ibland blir vi för heta. Jag tror att vi kastade bort sju, åtta bollar. Samtidigt hade vi bra tryck i kontringarna, menar YIF-tränaren. Bäst i YIF var Tony Hedin som på 13 skott gjorde elva fullträffar. Mycket duktiga var också Patrik Nilsson och högersexan Pierre Gaum. - Patrik svarade för en bländande match. Han har ju varit lite upp och ner tidigare. Patrik var också strålande i vårt 5-1-försvar. Även Pierre gjorde sin bästa match för säsongen. Han var riktigt bra, avrundar Stefan Nilsson. Text: Johan Ohlsson