YIF vann över Heim

(uppdaterad version 23.06) Ystads IF tog nya viktiga hemmapoäng i den allsvenska handbollen. Men spelmässigt nådde matchen mot Heim inga högre höjder.
Sport • Publicerad 3 mars 2002

Tränaren Christian Andersson sa det bäst själv: - En seg tillställning i 60 minuter. Allsvenskan är en jämn historia och så länge YIF tar full pott i Österporthallen har laget fortfarande chansen att knipa en plats bland de sex främsta. En snar fullträff på bortaplan står dock högt på önskelistan. - Om vi fortsätter att vinna våra hemmamatcher kan en bortaseger betyda väldigt mycket. Som det ser ut nu verkar ju alla slå alla, sa Christian Andersson. Den närmaste veckan kommer två chanser för YIF att ta poäng borta. Redan på torsdag väntar Wasaiterna, en match som flyttats från den 17 mars på grund av JSM-spel, och på söndag är det dags för möte med Söder. Två tuffa matcher - och hittills har YIF inte visat upp något bortaspel som är ens i närheten av det man presterar i ÖP-hallen. - Jag tror att det handlar mycket om trygghet, förklarade Christian Andersson. Här känner vi till alla rutiner; vi vet var allting finns, hur vi ska springa in och så vidare. Det låter kanske löjligt men det där är väldigt viktigt. Kanske lägger våra spelare ner för mycket energi på sånt när vi spelar borta. YIF-spelarna verkade i alla fall fulla av energi i början av matchen i går. Ett aggressivt försvarsspel, där inte minst treorna Ola Netterheim och Marcus Håkansson gick ut och stötte på skyttarna, innebar ledning med 4-1 och 6-3. Därefter tappade hemmalaget geisten och drabbades av måltorka i åtta minuter. Under den perioden hann Heim, anfört av Sebastian Hylving (sex mål i första halvlek) ta ledningen med 8-6. YIF tog dock snabbt tillbaka kommandot och efter 13-12 i paus kom ett omedelbart ryck i andra halvlek fram till 16-12. Därefter fick gästerna från Göteborg aldrig riktig tätkänning igen. Segermarginalen blev densamma, sju mål, som senast lagen möttes i ÖP-hallen.