Annons

Ymer till kvartsfinal efter värmerysare

Stundtals stapplade tennisspelarna fram i hettan i Washington. Till slut kunde Mikael Ymer ta sig till sin tredje kvartsfinal för året i en ATP-turnering.
Tennis • Publicerad 5 augusti 2022
Mikael Ymer i Washingtonturneringen.
Mikael Ymer i Washingtonturneringen.Foto: Carolyn Kaster/AP/TT

Den 23-årige svensken besegrade finländaren Emil Ruusuvuori med 6–3, 6–7, 6–4 i tredje omgången i Washingtons ATP-turnering.

Det var 36 grader varmt och gassande sol över utomhusbanan i den amerikanska huvudstaden.

Annons

Ymer vann komfortabelt första setet, i det andra följdes spelarna åt och Ruusuvuori vann i tiebreak med 7–3.

I det tredje, då spelarna var klart påverkade av värmen, bröt de varandras servegame flera gånger om. Ymer hade länge ett underläge, men gick sedan från 3–3 till 5–3 och vann till slut med 6–4 efter nästan tre timmars spel.

I kvartsfinalen får han möta Grigor Dimitrov, Bulgarien, eller Sebastian Korda, USA.

Dimitrov och Korda möttes under natten mot fredag svensk tid, men efter det att bulgaren tagit hem första set med 6–4 avbröts spelet på grund av regn. Alla matcher som stoppades när ovädret drog in över Washington kommer att avgöras vid ett senare tillfälle.

På vägen till sin tredje kvartsfinal i år, den första sedan i januari, har den 115-rankade svensken slagit ut den förre världsettan Andy Murray, nu rankad 50:e, den ryske 36-rankade Aslan Karatsev och nu alltså den 46-rankade finländaren Ruusuvuori.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons