Annons

Ymers segertåg fortsätter

Mikael Ymer fortsätter att vinna i Washington Open. Svensken slog ut ryske Aslan Karatsev och avancerade till den tredje rundan.
Tennis • Publicerad 3 augusti 2022
Mikael Ymer är vidare i Washington Open.
Mikael Ymer är vidare i Washington Open.Foto: Carolyn Kaster/AP/TT

Ymer är rankad 115 på tennisrankningen. Det stoppade inte honom från att i första omgången slå ut den forne världsettan Andy Murray.

Svenskens segertåg i Washington Open tuffar fortsatt framåt då han i den andra omgången besegrade ryske Aslan Karatsev, rankad 36:a.

Annons

Svensken gick ut urstarkt och bröt Karatsevs serve redan i första gamet. Ymer höll sedan undan och vann första set med 6–4.

I andra set fick han sig en knäpp på näsan då ryssen vaknade och svarade med att bryta Ymers dito två gånger om till 6–3.

Tredje set blev tufft där Ymer vid ledning 5–4 låg under i sitt avgörande servegame. Han lyckades dock hålla nerverna i styr och undvek därmed en rysare.

I den tredje omgången väntar finländskt motstånd. 46-rankade Emil Ruusuvuori chockade och slog ut andraseedade polacken Hubert Hurkacz i två raka set.

Även danske supertalangen Holger Rune är vidare efter att ha besegrat franske Benoit Paire.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons