Annons

Ystads IF till JSM-final

Ystads IF:s handbollsjuniorer är klara för JSM-final efter ha blivit tvåa i helgens gruppspel i Ystad.IFK Ystad där-emot ha spelat färdigt då laget fick nöja sig med tredjeplatsen i Karlskrona.
Sport • Publicerad 30 januari 2006
Fabian Nyberg fick hoppa in som spelmotor då ordinarie mittnian Anders Bengtsson blev skadad i öppningsmatchen. Fabian klarade uppgiften med glans och gör här ett av sina två mål mot Drott.Bild: Bass Nilsson
Fabian Nyberg fick hoppa in som spelmotor då ordinarie mittnian Anders Bengtsson blev skadad i öppningsmatchen. Fabian klarade uppgiften med glans och gör här ett av sina två mål mot Drott.Bild: Bass NilssonFoto: 
Högerhänte Johannes Nilsson viker sig på klassiskt manér från sin högerkantsposition och gör mål i avslutningsmatchen mot Drott.
Högerhänte Johannes Nilsson viker sig på klassiskt manér från sin högerkantsposition och gör mål i avslutningsmatchen mot Drott.Foto: 

Trots att Ystads IF infriade alla förväntningar var allt inte frid och fröjd.

YIF-juniorerna råkade nämligen ut för ett historiskt bakslag då man i lördagens gruppfinal mot IFK Kristianstad torskade med 23– 29.

Annons

– Första förlusten någonsin på hemmaplan för de här grabbarna mot motståndare i samma ålder, konstaterade tränaren Per Carlén.

Annars gick det mesta på räls och YIF vann övriga matcher. Kristianstad punktmarkerade YIF:s storstjärna Oscar Carlén och lyckades samtidigt hålla YIF stången spel "fem-mot-fem". Dessutom lyckades man rulla upp YIF-försvaret anmärkningsvärt enkelt och gjorde bland annat många kantmål då ingen av målvakterna hade någon större lycka just i den matchen.

– Därför var det extra roligt att Oscar Cimmerholm kunde komma igen och göra två bra matcher på söndagen, fortsatte Per Carlén.

Trots allt var det strongt av YIF att ta sig vidare då spelmotorn Anders Bengtsson drabbades av en hjärnskakning i öppningsmatchen. I stället övertog kantkillen Fabian Nyberg den rollen och gjorde det med bravur.

I övrigt imponerade Oscar de stunder han inte hade någon överrock. Rasmus Nordgren och Filip Carlsson var andra toppar. Kollektivt plus också till ett bra försvarsspel på söndagen.

– Spelet har väl varit sådär beroende på att samträningen blivit lidande av att fyra-fem av grabbarna tränar med A-laget. Det är ett dilemma. IFK Ystad hade också chansen att gå vidare men förlorade nyckelmatchen mot Karlskrona i sitt gruppspel i Blekinge.

– Tråkigt. De spelade väldigt utgrupperat och aggressivt men efter lika i paus trodde jag vi skulle kunna lösa det i den andra halvleken. Men det gjorde vi inte, förklarade tränaren Stefan Mårtensson.

IFK vann sen programenligt mot såväl Borås som Växjö och hade därmed chansen om man lyckades skrälla mot storfavoriten Guif i sista matchen. – Vi spelade riktigt bra och hade till och med chansen att rycka i från. Men i stället för stolpe in hade vi stolpe ut. Exempelvis hade vi 19– 19 då vi brände två frilägen och en straff, fortsatte Stefan som trots den missade finalplatsen var relativt nöjd med helgen.

– Med Guifmatchen på hornhinnan när vi åkte hem får vi vara nöjda även om vi i övrigt inte riktigt presterade på den nivå jag hade hoppats.

Bäst i IFK var målvakten Linus Persson, unge pojklagsspelaren och vänsternian André Olsson samt kantspelaren Niclas Ekberg.

Annons

Jan Andersson

0411-55 78 71

jan.andersson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons