Annons

Ystads IF U tog viktig seger mot Vinslöv

Hemmamatch mot tabelljumbon – då måste man vinna. Något YIF U också gjorde mot Vinslöv, även om det länge var ovisst.
– En väldigt skön, och viktig seger, sa Tor Blendberg, tränare i YIF U.
Publicerad 10 december 2017
Viktig seger för Ystads IF U i handbollens division 1.
Viktig seger för Ystads IF U i handbollens division 1.

YIF U tog sin femte seger på tio matcher och har nu skapat viss distans ner till kvalstrecket. Sett till chansen att förnya kontraktet var segern viktigare än många andra segrar.

– Jamen så är det ju. Visst är det kul att ta en skalp då och då och slå topplag, men det är de här matcherna vi måste vinna och som till sist kommer att avgöra var i tabellen vi hamnar, sa Tor Blendberg.

Annons

Första halvlek var jämn och lagen turades om att leda den. I andra halvlek kopplade hemmalaget greppet genom att få bättre ordning på försvaret och fler räddningar på Måns Landgren i målet, vilket i sin tur ledde till enklare mål framåt.

– Vi gjorde inte jobbet fullt ut i försvaret i första halvlek. Det gjorde vi i andra halvlek, och det ledde till att vi fick springa. Kontra. Det är det vi vill göra. Att spela uppställt anfallsspel mot ett rutinerat lag som Vinslöv blir jobbigt i längden, sa Blendberg.

Bland YIF:s målskyttar fann man som vanligt Viktor Hedins namn högst upp, denna dag blev det åtta nya fullträffar. Jonathan Svensson stod för sju mål, liksom lagets för dagen bäste spelare.

– Claes Arvidsson på linjen stod för en jättefin insats. Han vill jag verkligen berömma, sa Blendberg.

Peter LindgrenSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons