Annons

Ystads IF värvar landslagsspelare: ”Vill göra en ny resa!”

YIF-handbollen förstärker med en svensk mästare och landslagsspelare.
På torsdagen presenterades den förre H65-stjärnan Jasmina Djapanovic, 33, som nyförvärv i Ystads IF kommande säsong.
– Jag har upplevt fantastiska saker med H65 och hoppas kunna göra en ny resa i Ystads IF, säger Jasmina till YA-sporten
Handboll • Publicerad 21 februari 2019
YIF Dam presenterar nyförvärv
YIF Dam presenterar nyförvärvFoto: Mark Hanlon

27 maj 2017 spelade Jasmina Djapanovic sin sista match med H65 Höör.

Det blev ett sagoslut på hennes elva år i klubben, när H65 tog sitt första SM-guld någonsin genom att besegra Sävehof i Malmö Arena. Efteråt valde klubben att hissa upp Jasminas tröja med nummer 77 på ryggen i taket i hemmahallen för att visa sin uppskattning till en spelare som kanske betytt mer än någon annan för klubbens utveckling.

Annons

Efter SM-guldet har Jasmina fött barn och avslutat karriären.

Om det inte vore för Michelle Fyhr Seifert – YIF:s sportchef och linjespelare.

– Michelle är en stor anledning till att jag ska spela för YIF. Det går liksom inte att säga nej till henne, säger Jasmina och skrattar.

Jasmina Djapanovic ser fram emot att återuppta sin karriär i Ystads IF.
Jasmina Djapanovic ser fram emot att återuppta sin karriär i Ystads IF.Foto: Mark Hanlon

Det är ingen tvekan om att det är en högklassig spelare som förstärker YIF nästa säsong. Jasmina har bland annat vunnit Challenge Cup med H65 och gjort 200 mål i Europacupspelet. Hon har haft en nyckelroll som antingen högernia eller högersexa.

Och hon kommer inte till YIF för att trappa ner.

– Då hade jag inte valt den här föreningen. En av de saker som tilltalade mig med YIF är deras långsiktiga satsning. Jag gillar att jobba mot tydliga mål och inte bara att spela ”bara för att”, säger Jasmina, som redan har tränat ett par gånger med YIF.

Du har spelat i H65 i elva säsonger och är närmast en ikon i klubben – kommer det inte att kännas konstigt att spela i en annan tröja?

– Det har känts väldigt bra, när jag har varit här och tränat. Sedan är det klart, att när det väl är match kommer det säkert att kännas lite konstigt i början. Men det ska bli jättekul, jag ser fram emot det här. Bara att få spela i en sådan här arena är en wow-upplevelse. Ärligt talat visste jag inte att Ystad hade en sådan här arena. Det är lite annorlunda mot sporthallen i Höör...

Michelle Fyhr Seifert är stolt och glad över stjärnförstärkningen.

– Jag har spelat tillsammans med Jasmina i H65 och vi känner varandra sedan gammalt. Jag har varit på henne ett tag och faktum är att hon var nära att komma till oss redan inför denna säsongen. Men det föll på graviditeten.

Annons

– Med den här förstärkningen visar vi att vår satsning inte bara är tomma ord. Vi vill verkligen uppåt och Jasmina kommer att bidra på flera plan. Vi har ytterligare ett par-tre spelare på gång, även om de kanske inte är riktigt på samma nivå som Jasmina, säger Michelle

Ystads IF ledde division 1 under stora delar av höstsäsongen, men har nu halkat ner till en sjundeplats. Laget spelar sin nästa match mot Farmen på bortaplan på söndag.

Jan OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons