Annons

Ystads IF:s damer hängde med i en dryg halvlek

Att möta seriesegrande Aranäs på bortaplan är inte någon av de angenämare uppgifterna man kan ställas inför som nykomling i division 1. Ändå gjorde Ystads IF det bra i drygt en halvlek innan siffrorna rann iväg till slutliga 32–21 (14-11)
handboll • Publicerad 12 mars 2018

– Vi var med i hela första halvlek men sedan tappade vi dessvärre i andra. Aranäs är absolut ett jättebra lag men att vi åkte dit med så stora siffror berodde på att vi inte gjorde vad vi skulle. Vi tog inte riktigt ansvar framåt. Det var för många som spelade bollen vidare i stället för att sticka in näsan, sa YIF-tränaren Pierre Gaum.

Aranäs hade ledningar på både 8–4 och 13–9 men YIF knappade in till 13–11 som bäst före pausvilan och var bara tre bollar ner vid 17–14 en bit in i andra innan tåget började rulla. Hemmatjejerna gjorde fyra raka mål och ryckte till 21–14, vilket i princip punkterade tillställningen.

Annons

– Det finns en anledning till att Aranäs vinner serien och spelar i allsvenskan till hösten. De var duktiga på att straffa oss när vi gjorde misstag, fortsatte Gaum.

Kontraktet är ändå säkrat för Ystads IF sedan en tid tillbaka men luften har trots det inte gått ur laget, försäkrar Gaum.

– Tvärtom. Nu kan vi spela avslappnat och utan press. Vi tar gärna två vinster till i de återstående matcherna, Karlskrona hemma på lördag och Farmen borta på söndagen i veckan därpå.

Jonna Jelbring var mest lyckosam bland YIF-tjejerna och hittade rätt sex gånger.

– Ja, det var väl hon som stack ut lite ur kollektivet, avslutade Pierre Gaum.

Fredrik SörenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons