Annons

Ystads IF:s pojkar trea i ICA-cupen

YIF:s B-pojkar, födda 1987, nådde i helgen sin kanske största handbollsframgång någonsin genom att hamna på bronsplats i ICA-cupen, turneringen som fungerar som ett slags inofficiellt SM.
Sport • Publicerad 17 mars 2002

Det är första gången sedan segern 1993 som YIF tagit medalj. - Ja, det här är ju det näst bästa resultatet i YIF:s historia i ICA-cupen så det är klart att vi är nöjda, säger en lycklig Per Carlén, som är ledare för laget. Annat ljud i skällan var det i fredags sedan YIF förlorat mot Uddevalla på ett tråkigt sätt. Under lördagen tog laget emellertid revansch med vinster över Tumba med 16-12 (9-6) och Önnered 20-14 (12-5). Därmed var YIF klart för semifinal mot Guif. Väl där fungerade försvarsspelet i vanlig ordning mycket bra medan det låste sig framåt. Det innebar att Guif gick ifrån och ledde med 6-3 i paus. Efter en uppryckning från YIF:s sida gjorde Guif ett nytt ryck. Under en olycklig period förvandlades 5-6 till 5-11 innan YIF på nytt hämtade in till 10-12. - I den vevan hade vi flera skott i virket men kom tyvärr inte närmare. Guif ryckte i stället till slutliga 11-14, fortsätter Per. I bronsmatchen mot Uddevalla satt förmodligen fredagens genomklappning i bakhuvudet. I vilket fall som helst stod det nämligen 2-8 efter tolv minuters spel innan YIF fick ordning på spelet. Via 9-9 i paus tog YIF kommandot direkt i andra halvlek och körde sedan över sina motståndare. 20-14 stod det som mest innan slutsiffrorna spikades till 22-18. - Tycker att det här var en tredjeplats med mersmak. Mest nöjda är vi ändå med försvarsspelet. Vi släppte in minst antal mål av alla lagen här uppe. Framåt handlade det trots allt mycket om en kvartett duktiga niometersspelare, Fahrudin Zaimovic, Erik Lindén, Anders Bengtsson och Oscar Carlén. - Jag vill också plussa för Mårten Reinertz som gjorde fyra mål från sin kant i bronsmatchen. ICA-cupen vanns av outsidern Lindeskolan som besegrade Guif i finalen med 21-16. Det gick däremot inte lika bra för Ystads IF:s juniorlag som gjorde upp om SM-titeln i Angered. Laget förlorade som sagt fredagens inledande match mot Guif, 20-23, och tvingades inkassera två nya nederlag i helgen, 15-20 mot Sävehof och 25-26 mot Redbergslid. - Vi är väldigt nöjda med säsongen ändå. Vi är aningen tunna såväl fysiskt som mentalt men vi kommer igen till nästa säsong. De flesta i laget är 84:or och får vara med då också, konstaterade YIF-tränaren Christian Andersson. Siffrorna mot Sävehof blev aningen missvisande. YIF hängde med bra och stod upp hela tiden men tvingades chansa en aning i slutet när man inte kom ikapp. YIF var inför den avslutande gruppspelsmatchen därför borta från chansen att kunna försvara förra vårens SM-titel. Trots det bjöd man upp ordentligt och pressade Redbergslid. 26-25 stannade göteborgarnas segersiffror vid. - Anders Jacobson utmärkte sig i den första halvleken mot Sävehof och Patrik Jönsson i den första mot Redbergslid. Sedan vill jag plussa för vår andremålvakt Mattias Mårtensson som kom in och tog sammanlagt fem straffar. Vann junior-SM gjorde arrangerande Wasaiterna som slog Sävehof med 18-13 i finalen.

Fredrik Sörensson fredrik.sorensson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons