Annons

Ystads TK på frammarsch

Ystads TK är långt ifrån bara en arrangör av tennisturneringar. Klubbens spelare visar styrka i hemmatävlingen YSB open, både i senior- och ungdomsklasserna.
Ystad • Publicerad 29 juni 2017
Det går bra för många Ystads TK-spelare i pågående YSB open. Anders Hjalmarsson är en av dem som gått vidare i turneringen. Han vann sin första match i herrsingelturneringen. Foto: Ulf Gummesson
Det går bra för många Ystads TK-spelare i pågående YSB open. Anders Hjalmarsson är en av dem som gått vidare i turneringen. Han vann sin första match i herrsingelturneringen. Foto: Ulf Gummesson

Chefstränaren i YTK Alexander Olsson, som parallellt arbetar med och följer turneringen, har därför goda anledningar till att se ljust på framtiden för klubben.

– Det känns väldigt bra. Vi har haft det lite tyngre på den yngre sidan i många år men det har börjat vända nu och det är väldigt kul, säger Alexander Olsson.

Annons

På onsdagen nådde YTK en rad framgångar. I pojkdubbel 12 var till exempel tre av fyra finalspelare från klubben. YTK-paret Linus Christiansson/Daniel Widegren vann finalen över William Olsson, YTK/Jonathan Ekstrand, Svedala TK, med 7–6, 6–3.

I P12-singeln var Daniel Widegren långt framme och tog sig till en final.

I F12 hade Ystads TK två spelare i semifinal, Selma Bengtsson i grupp A och Ida Nordbladh i grupp B. Nämnda duo gick även till final i dubbelturneringen i samma åldersklass.

– Hela grejen med detta är att vi har haft många spelare i tävling, runt 14–15 i tolvårsklassen till exempel. Alla har gjort en fantastisk insats, framför allt inställningsmässigt. Bara att de har varit här och umgåtts och spelat minitennis med varandra också är roligt. Resultatet i de lägre åldrarna kommer väl i andra hand, men denna gång har även resultaten varit med oss, säger Alexander Olsson.

Även i herrsingeln var det många hemmaspelare som imponerade och tog sig vidare från grundomgången. Edvin Larsson gick vidare efter vinst i två raka set, precis som Anders Hjalmarsson och Oliver Andersson.

– Edvin Larsson är collegespelare i USA och hemma över sommaren, honom hoppas vi på lite extra här. Oliver Andersson bör också nämnas. Även det äldre gardet som är med och tampas gör det bra, säger Alexander Olsson.

Daniel Lohff och Emil Nordgren, båda YTK, går in i turneringen under torsdagen.

Alexander Olsson själv hade sannolikt varit en av spelarna som hade hävdat sig väl i herrsingeln, men skadebekymmer har gjort att han har valt att inte ställa upp i år.

– Jag har haft problem med ett knä hela detta året egentligen. Därför har det blivit väldigt lite tennis för min del så tyvärr blir det inget spel för mig i år. Jag hoppas att jag kan vara frisk till supersommartouren som börjar i augusti.

Turneringen fortsätter på torsdagen då YTK exempelvis har flera spelare med i elvaårsklassen som inleds denna dag.

Ulf GummessonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons