Annons

Ystadsfäktare tvåa i Holland

Det är inte bara på svensk mark som han lyckas. Tolvårige Andreas Nicolaidis, Ystads Fäktklubb, tog i helgen en mycket hedrande andraplats i den stora florettävlingen Wapen van Vlagtwedde i Ter Apel i norra Holland.
Sport • Publicerad 4 november 2002

Förra året åkte han ifrån den tävlingen som slutsegrare i klassen yngre ungdom men silvret i äldre ungdom smäller minst lika högt eftersom konkurrensen var tuffare i år. 32 deltagare kom till start i den äldre ungdomsklassen och YFK-Andy stormade fram i poolomgångarna. Idel segrar gjorde honom tredjerankad inför direktelimineringen. Resan mot finalen var tuff. I åttondelen stretade en vänsterhänt holländare emot länge och väl men Andreas stod som segrare med 8-5 när tiden gick ut (matcherna fäktades i tre gånger tre minuter). I kvartsfinalen satt det riktigt hårt åt men den tyske motståndaren besegrades med 4-3. Segersiffrorna i semin var förvisso ganska klara men inför finalen var Ystadsfäktaren helt slut. Publikstödet från läktaren (reskamraterna från Köpenhamnsklubben Trekanten) gav honom säkert extra krafter men det räckte ändå inte riktigt ända fram. Tysken Felix Gohner hade haft en något behagligare resa och det tjänade han på i finalen. Andy var uppe i likaläge 13-13 men orkade inte hela vägen. Andreas Nicolaidis tävlade även i kadettklassen och klarade sig mycket bra trots att många av motståndarna är fyra år äldre. Hans överman i kvartsfinalen, holländaren Pascal Kenter, var ett sådant exempel. Hemmahoppet vann med 15-11 och tog för andra året i rad hand om slutsegern. Andreas slutade på sjunde plats.

Patrik Nyström patrik.nystrom@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons