Annons

Ystadspåg vann GP-loppet i cykel

Dramatik fram till sista millimetern. Och, för hemmapublikens del, bästa tänkbara slut. Erik Wendel från Ystad vann Vincos GP-lopp i cykel - och tackade publiken efteråt.
Sport • Publicerad 17 juli 2002

- Min emotionellt största seger någonsin. Det finns inget bättre än att vinna inför hemmapubliken. Jag kände stödet hela vägen, sa Erik som numera har sin cykelbas i Varberg där han tävlar för Team Crescent. Erik vann en stenhård spurtduell mot Håkan Nilsson, Degeberga. Bara målfotot kunde avgöra vem som var först över mållinjen. Efter en stunds väntan ropades hemmacyklisten ut som segrare. - Jag drog igång spurten vid Saluhallen och då verkade han inte hänga med men sen stumnade jag under de sista hundra meterna. När vi gick i mål visste jag ingenting; jag visste bara att han var förbi en meter efter mållinjen. Ystadspågen satte genast färg på loppet och vann sammanlagt fyra av tio spurtpriser. Redan efter några minuter splittrades fältet och resten av loppet kom att handla om en ledartrio: Erik Wendel, Håkan Nilsson och Fredrik Eriksson, Upsala. - Det var nere vid teatern som farten plötsligt stannade av och då fanns chansen att sticka. Sedan var det bara att försöka få de andra två att jobba så mycket som möjligt eftersom jag vet att jag inte är starkast i spurten, förklarade Erik. Avståndet till klungan blev större och större och under större delen av loppet hade tättrion ett försprång på 20-30 sekunder. - Det här är visserligen inte som ett SM men jag rankar ändå segern väldigt högt. Det är ju min första individuella elitseger på länge.

Patrik Nyström patrik.nystrom@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons