Annons

Ytown vann igen – nytt poängrekord av Mattias

Ytown Rockets kan ta sommarledigt med gott samvete. Ystadlaget vann söndagens bortamatch mot Halmstad med 32- 6 - och därmed ser det riktigt bra ut inför höstens spel.
Sport • Publicerad 26 juni 2006

Spelarna i Ytown Rockets har verkligen upplevt en positiv vårsäsong i södertvåan. Inte en förlust så långt ögat kan nå gör att laget återfinns i toppen av tabellen när seriespelet så småningom återupptas.

Gårdagens match mot Halmstad Eagles på Sannarps IP vållade inga större bekymmer.

Annons

- En klar seger utan att vi för den skull överpresterar. Vi slarvar både i försvar och anfall ibland, men totalt sett en hyfsad insats, säger Roland Rasmusson i Ytown Rockets.

- Det var varmt och kvavt i luften och det kändes som att spelarna i princip bara gjorde vad de behövde. Men vi har ju ett bättre och bredare material än Halmstad och det fällde avgörandet, fortsätter han.

Poängbäst blev Robert Andersson (14), men det var en annan Ytownspelare som stod i centrum när matchen var över. Mattias Mårtensson producerade nämligen sex poäng vilket innebar att han tog över klubbrekordet över antalet gjorda poäng.

Mattias har nu gjort 215 poäng i Ytowns dress och därmed är Ola Göranssons tidigare rekord raderat.

- Det känns härligt. Jag har jagat rekordet sen Ola slutade och hade räknat med att ta det i år - men knappast redan i det här skedet, säger en påtagligt nöjd Mattias Mårtensson.

Poängen mot Halmstad: Robert Andersson 14, Mattias Mårtensson 6, Alexander Glendestam 6, Martin Tullberg 6.

Martin Rapp

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons