Annons

Zaimovic tom i tankarna

Under derbyt var IFK Ystads Fahrudin Zaimovic fylld av självförtroende och skicklighet. Efteråt satt han tömd på känslor ensam på IFK:s avbytarbänk. "Det känns jäkligt tungt. Jag är helt tom nu", sa han kort efter slutsignalen.
Sport • Publicerad 9 november 2008
IFK Ystads Fahrudin Zaimovic deppade efter derbyt mot YIF trots att han gjorde en stormatch. Bild: Anette Sjöstrand
IFK Ystads Fahrudin Zaimovic deppade efter derbyt mot YIF trots att han gjorde en stormatch. Bild: Anette SjöstrandFoto: 

Ystads IF vann med 31–27 men IFK Ystad hade greppet om tillställningen i första halvlek, mycket tack vare Fahrudin Zaimovic. YIF-försvaret fick helt enkelt inte tag i IFK-aren som gjorde tio mål.

Efteråt kunde han emellertid inte glädjas åt den fina insatsen i matchen som han kallade "den roligaste i mitt liv".

Annons

– Det var en väldigt go stämning. Om ändå varje match vore så här, sa Zaimovic.

Matchen blev i alla fall ett bevis på att Zaimovic är en man för derbyn. För andra gången kom han upp i tvåsiffrigt i målprotokollet mot YIF – i Ystadsderbyt i Allehanda Open 2007 gjorde han elva mål.

Då vann IFK. Nu vann YIF.

– Det är tungt. Vi krigade hela matchen, men de hade mer rutin än oss. Det här var vår klart bästa match på länge, men det var rutinen som avgjorde, sa Zaimovic.

YIF:s tränare Torben Winther var inte sen att berömma Zaimovic efter matchen. Winther målade till och med ut honom som den ende i IFK som YIF inte fick grepp om.

– Vi hade stora problem med Fahrudin. Han var riktigt bra i dag. Vi försökte få stopp på honom men han gjorde det bra och han är smart, sa Winther.

IFK gjorde sin kanske bästa match för säsongen och det var fler än Zaimovic som bidrog till det. I målet gjorde Espen Christensen ånyo en stabil insats med flera räddningar av hög klass. Jonas Busk var pigg värre och landslagsspelaren Niclas Ekberg blixtrade till då och då. Försvarsspelet var bra till en början, men sett till hela matchen firade det inga större triumfer.

– Det är ingen skam att förlora en sådan här match. Vi tar med oss att vi krigade så bra, avslutade Fahrudin Zaimovic innan han fortsatte att deppa ensam på IFK:s avbytarbänk.

Ulf Gummesson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons