Annons

Zidane: Jag blir inte Reals Sir Alex

Real Madrid säkrade med nöd och näppe en slutspelsplats i Champions League. I ligan är dock läget prekärt.
Fotboll • Publicerad 12 december 2020
Zinedine Zidane. Arkivbild.
Zinedine Zidane. Arkivbild.Foto: Martin Meissner/AP/TT

En 2–0-vinst mot Borussia Mönchengladbach i veckan gav Real Madrid en plats i vårens Champions League-slutspel. Men det var inget vilt firande på planen efteråt, trots gruppseger.

Det har nämligen varit en tuff säsongsöppning för de regerande spanska mästarna. Efter elva spelade matcher ligger man på en fjärdeplats i ligan med 20 poäng.

Lämnar i sommar?

Annons

Inför helgens derby mot Atlético Madrid är det i stället lillebrodern som är favorit till titeln, enligt Reals tränare Zinedine Zidane.

– De är favoriter, och det visar de varje gång de kliver ut på planen. Men vi känner dem väl, sade fransmannen på gårdagens presskonferens.

Atlético leder ligan på 26 poäng, efter åtta vinster och med en nolla i förlustkolumnen.

Zinedine Zidane har samtidigt varit pressad de senaste veckorna efter Reals säsongsstart, och spanska Diario Gol skrev i veckan att Zidane kommer att lämna laget efter säsongen. Att han inte kommer stanna för alltid slår han själv fast.

– Jag kommer inte bli Real Madrids Alex Ferguson, sade Zidane tidigare i veckan, och syftade på Manchester United-legendaren som tränade den engelska klubben i 26 år.

Hazard skadad

Ett kämpigt ekonomiskt år präglat av coronapandemin betydde att Real Madrid inte köpte några nya spelare i somras. Eden Hazard, miljardvärvningen från förra året, skadade sig dessutom i början av december så anfallsalternativen är begränsade och mittfältet är ålderstiget.

Endast Karim Benzema är kvar från "BBC"-trion – som också bestod av Gareth Bale och Cristiano Ronaldo – och det märks. Målproduktionen har inte varit vad den brukar.

Säsongens dåliga start har dock räddats något av att den största konkurrenten, Barcelona, går ännu sämre. Barcelona ligger på en niondeplats, sex poäng bakom Real, och har än större ekonomiska problem.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons