Annons
Nyheter

Kunglig show av skräckmästaren

Med varsitt svärd i hand håller Alice Cooper och inkallade gästen Rob Zombie hov ute på scentungan, medan konfettin regnar från skyn och publiken skanderar att skolan är slut, både för sommaren och för alltid. Det är den storslagna avslutningen på en suverän konsert, där 66-årige Alice Cooper visat att han minsann fortfarande kan sätta ihop en fullödig, teatralisk rockshow.
Nyheter • Publicerad 6 juni 2014
Alice Cooper var huvudnummer under Sweden Rocks andra dag.
Alice Cooper var huvudnummer under Sweden Rocks andra dag.Foto: 

Han är själv i god form, skräckfarfar, och han har ett giftigt band i ryggen. Tillsammans bildar den hattprydda australiskan Orianthi Panagaris, Casablanca-bekantingen Ryan Roxie och Tommy Henriksen en sylvass tregitarrattack, som driver upp ett tajt sväng i låtar som ”House of fire”, Billion dollar babies” och ”Hey stoopid”.

Det blir blod också, förstås. "Welcome to my nightmare" öppnar för konsertens skräckteatrala sektion, där Alice Cooper själv blir både halshuggen med giljotin i ”Ballad of dwight fry” och förvandlad till ett monster i "Feed my Frankenstein". Det är ett läckert nummer, Alice försvinner från sin Frankenstein-maskin i ett moln av svart rök och in rusar en fem meter hög jätte.

Annons

Kapitel tre är en försmak på Alice Coopers kommande coveralbum och en hyllning till döda vänner, som han själv uttrycker det. Medan Jim Morrisons namn dyker upp på en gravsten får ”Break on through” en lyckad hårdrocksbehandling, ankrad av ångvältstung bas från Chuck Garric. Den följs av ”Revolution” till minne av John Lennon, Hendrix-låten ”Foxy lady” med flyhänt turbosolo från Orianthi och Keith Moon-tributen ”My generation”.

När Alice Cooper mot slutet av showen styr in på en glödande ”Im Eighteen”, i evig trots mot tidens tand, har han publiken fullständigt i sin hand. Vi är alla 18, ibland.

Taner Caliskan
Emil Sandgren
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons