Annons

20-åring åtalas för grov misshandel

En 20-årig man åtalas vid Ystads tingsrätt för att ha sparkat en 19-årig man ett stort antal gånger i huvudet och på kroppen. Den grova misshandeln skedde i samband med en fest i en by i Tomelilla kommun i höstas.
Tomelilla • Publicerad 4 mars 2004

De båda männen var på samma fest natten den 8 november förra året, då ett bråk uppstod mellan dem. Några knytnävsslag utdelades men slagsmålet kunde avbrytas av andra festgäster. När 19-åringen kort efteråt lämnade tillställningen ska 20-åringen ha väntat på honom i ett buskage. 20-åringen ska ha sprungit i kapp, fällt honom till marken och därefter utdelat mellan 20 och 50 sparkar mot hans huvud och kropp med skor försedda med stålhätta. Den misshandlade 19-åringen uppger i förhör att han haft svårt att uppskatta antalet av de många sparkarna. 19-åringen fördes till Ystads lasarett med många synliga skador på huvudet, nacken, ryggen och knäna. Båda tinningarna var svullna och läkaren konstaterade i den rättsmedicinska undersökningen att "huvudet har ett groteskt utseende". Mannen klarade sig dock undan skelettskador och inre blödningar i huvudet. Brottet bedöms av åklagaren som grovt eftersom gärningsmannen visat "särskild hänsynslöshet och råhet" vid misshandeln. 20-åringen åtalas också för övergrepp i rättssak, eftersom han misstänks för att ha hotat en kvinna i sin bekantskapskrets med våld om hon talade med polisen. Den åtalade medger att han råkat i bråk med 19-åringen på festen och att han då utdelat några slag i självförsvar, men nekar till att ha misshandlat honom efteråt. Han nekar också till anklagelsen att han ska ha hotat kvinnan att hålla tyst.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons