Annons

3 000 campar vid banan

Under minst en vecka, mellan den 11 och 17 juli, kommer Tomelilla att invaderas av campare från hela Norden. Siktet är inställt på Svampabanans camping.
Tomelilla • Publicerad 20 november 2009
Arkivbilder.
Arkivbilder.Foto: 

– Vi räknar med cirka 600 ekipage eller närmare 3 000 människor som tillsammans kommer att spendera cirka 4 miljoner kronor på Österlen, säger Sven Hansson, ordförande i Sydsvenska sektionen, Caravan Club of Sweden.

För att få det hela att fungera är Tomelilla motorklubb i hög grad involverad i arrangemanget.

Annons

De faciliteter som finns på campingen idag kommer inte på långa vägar att räcka till vilket betyder att campingen måste hyra både duschar och toaletter för att kunna ta emot de Nordiska gästerna. – Vi har också kommit överens med motorklubben om att de som vill kan stanna ytterligare en vecka det vill säga under marknadsveckan, säger Sven Hansson.

Inför träffen har en speciell kommitté i klubben tagit fram spännande program för både barn, ungdomar och vuxna .

Tosselilla, med allt de har att erbjuda är förstås givet för alla barn. De kommer att vilja gå dit varje dag.

Tomelilla motorklubb ställer upp med knattecross och folkrace.

Tänk vilken lycka för en 7-åring att få testa en fyrhjuling och/eller gå på disko, sjunga karaoke eller bara sitta och pyssla.

Förutom buss- och paketutflykter till alla Österlens sevärdheter erbjuds bland annat sommaraktiviteter i form av gympa, Pay & Playgolf och dressincykling..

I dag kommer Sven Hansson med kollegor till Folkets Park i Tomelilla för att ha ett första planeringsmöte inför sommaren.

Lollo Bark lollo.bark@allehandasyd.se
Lollo Bark
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons