Annons

Alunbruket ett av de bästa kaféerna

förra veckan placerade sig Kaffestugan Alunbruket som ett av fem kaféer i sydöstra Skåne på White Guides lista över landets 236 bästa kaféer och konditorier.
Tomelilla • Publicerad 10 juni 2014
Foto: Foto: Privat

Grattis Johan Carlsson på Alunbruket! Blev ni överraskade?

– Vi blev väldigt glada när vi såg att vi var med. Det känns som en bekräftelse och en sporre att förbättra poängen. Jag var på Café Opera under tillkännagivandet så det var jätteroligt.

Annons

Hur fungerar listningen?

– De är ute och testar och betygsätter kaféer och man får poäng efter kaffekvalitet, bakverk, service och atmosfär.

Varför placerade ni er så bra, tror du?

– Det här är Skånes äldsta kaffestuga och det var min gammelfarmor som startade kaféet 1930. Vi serverar vid borden, vilket inte är så vanligt längre, och brygger kaffe som vi alltid har gjort och har hembakat kakfat. Vi vill bevara traditionerna och samtidigt ha ett öppet sinne.

Hur ska ni bättra poängen till nästa år?

– White guide går mycket efter kaffekvaliteten, och var bönorna kommer i från. Vi brygger som sagt vårt kaffe men vi kan kanske bli ännu bättre på bakverken.

Vad betyder det att vara med i guiden?

– Vi ligger ju lite vid sidan av och folk får leta sig hit, då kan det vara till hjälp om guiden finns och besökarna kanske prickar av kaféerna.

Har ni några andra nyheter på gång?

–  I sommar nystartar vi med kulturkvällar igen och första gästen den 25 juni är Åke Truedsson. Vi har också börjat göra vår egen glass. Kaffestugan är öppet på helger fram till midsommar, därefter håller vi öppet tisdag till söndag mellan klockan 11 till 17.

INTERNAL INTERNAL
Jenni Dahlgren
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons