Annons

Äntligen vardag vid Hasse & Tage-museet

Så var Hasse & Tage-museet öppet på en vardag för första gången.
Tomelilla • Publicerad 5 juli 2006
Irma Berggren hade turen att komma med i dagens första besöksgrupp på museet. Åtta besökare får 40 minuter på sig innan det är dags för nästa grupp Bild:Mark HanlonFoto: 
Billetten står det natgurligtvis, efter sketchen, på biljetten till museet.Foto: 
Det är nästan kö till Tomelillas hetaste fotograferingsställe, platsen bredvid tegelsoldaten Spuling. Håkan Hagwall, stockholm, förevigar Per Zetterquist.Foto: 

Det gällde att ha kommit i tid och bokat. Bara åtta åt gången får komma in i det lilla museet. De får 40 minuter på sig, sedan är det dags för nästa grupp.

Irma Berggren och maken Henry hade i går rest på Sommarkortet från Malmö, och hade turen att få en biljett till dagens första omgång besökare. – Det är något speciellt med Hasse & Tage, säger Irma Bergren innan hon som dagens första besökare stiger in i museet.

Annons

De två första visningar är fullbokade direkt. Så Siv Hallström, som rest från Helsingborg, har inte tid att vänta.

– Jag får komma tillbaka en annan dag, säger hon och passar i stället på att gå bort till Konsthallen och se på det nya Hasse & Tage-rummet där. Det kommer en jämn ström turister som stannar till, vill gå in och sedan antingen bestämmer sig för att komma tilllbaka eller skjuta på besöket.

Till handelns fromma blir det nu i början oftast lite väntetid. Men hur gör guiderna om det kommer en hel busslast?

– Då får vi dela upp dem. Någon får gå en runda och titta på inspelningsplatser eller besöka Konsthallen medan de väntar, sägerguiden Emma Wildede-wilt.

Den första besökarna kommer ut en efter en. Varmt är det i museet. Men alla är nöjda och överväldigade över att det kan få plats så mycket i ett så litet museum.

Ulf Mårtensson

0417– 125 86

ulf.martensson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons