Annons

Åtal för sexuellt övergrepp på läger

En femtonåring åtalas för sexuellt övergrepp mot en något yngre flicka i samband med ett läger i Tomelilla kommun förra året.
Tomelilla • Publicerad 4 april 2019
Ystads tingsrätt.
Ystads tingsrätt.Foto: Carl Johan Engvall

Av den knapphändiga stämningsansökan om sexuellt övergrepp mot barn, som nu lämnats in till Ystads tingsrätt framgår att det handlar om ungdomar som var på ett läger i kommunen i fjor.

Det sexuella övergreppet består enligt åtalet av att pojken har tagit en något yngre tonårsflicka på brösten och könsorganet.

Annons

Enligt åtalet nekar ynglingen, som inte är hemmahörande i sydöstra Skåne, till brott.

Åklagaren stöder enligt stämningsansökan sitt åtal på vittnesuppgifter som flickan lämnat till flera andra personer efter händelsen på lägret.

Definitionen på brottet sexuellt övergrepp är enligt polisens hemsida, där det finns information om olika slags sexualbrott: ”sexuella handlingar som inte är samlag eller jämförbara med samlag. Den som utsätter en person som inte deltar frivilligt för en sexuell handling döms för sexuellt övergrepp”

I straffskalan finns fängelse upp till två år, uppger polisen på hemsidan.

Ulrika WangelSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons