Annons

Bankrån i Tomelilla jämförs med Lundarån

Skånepolisen jämför nu torsdagens bankrån mot Handelsbanken i Tomelilla med det som inträffade några timmar senare i Lund.
Tomelilla • Publicerad 28 november 2008
Polisen jämför rånet mot Handelsbanken i Tomelilla med rånet i Lund. Bild: Mark Hanlon
Polisen jämför rånet mot Handelsbanken i Tomelilla med rånet i Lund. Bild: Mark HanlonFoto: 

- Vi måste självklart se om det finns något samband mellan de två rånen, säger Ewa-Gun Westford, informatör på polisen i södra Skåne.

Det var strax före halv ett på torsdagseftermiddagen som två beväpnade och maskerade rånare lyckades komma över en mindre summa pengar vid ett rån mot Handelsbankens kontor på Torget i Tomelilla. Männen, som beskrivs vara i 20-års åldern, flydde på cykel och trots stora polisinsatser lyckades de båda rånarna komma undan.

Annons

5,5-timme senare utsattes Sparbanken Finn på Mårtenstorget i Lund för ett liknande rån. Även här blev bytet en mindre summa pengar. De båda maskerade och beväpnade rånarna avlossade också två skott i luften i samband med att man flydde från banklokalen. Polisen arbetar nu med hypotesen att de båda rånen utfördes av samma personer. Tidsmässigt är det ett fullt möjligt scenario. Enligt Ewa-Gun Westford kontrollerar polisen också sedan tidigare kända personer för att se om dessa kan ha med rånen att göra.

- Det finns ett antal personer i södra Skåne som är intressant för oss, säger hon.

Bankernas bevakningskameror tillhör också de material som polisen studerar med stort intresse. Vilken typ av teknisk bevisning som säkrats vid brottsplatserna är inte känt. Däremot var det under fredagen inte aktuell med några frihetsberövande till följd av rånen.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Robert Jönson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons