Annons

Benestadbor kräver besked om avlopp

Bybor i Benstad kräver samma villkor som invånarna i Tomelilla när det gäller möjligheten att få kommunalt vatten och avlopp.
Tomelilla • Publicerad 1 februari 2002

Flertalet av avloppsanlägningarna i byn har underkänts. Under någon tid har olika lösningar diskuterats. Två bybor skriver till Tomelilla kommun och påpekar att avloppsanläggningarna som nu inte anses hålla måttet byggts under tiden 1970 till 1990 efter anvisningar av Tomelilla kommun. Nu kräver byborna att avloppen på nytt inventeras i byn. Dessutom måste dagvattenavrinningen tas med i undersökningen, anser de. En lösning på avloppsfrågan är en gemensam infiltrationsanläggning. Ett annat alternativ vore kommunalt vatten och avlopp. Men de båda byborna skriver att de fått besked att kommunal vatten och avlopp endast kan fås till självkostnadspris. "Detta att vi inte kan erhålla kommunalt vatten och avlopp till samma pris som inom Tomelilla tätort ställer vi oss undrande inför", skriver byborna. Benstad by ligger inom ett vattenskyddsområde.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons