Annons

Benestads kyrka blir utan bidrag

Tomelillabygdens församling har i sin budget för 2003 tagit upp 2,1 miljoner kronor för reparation och underhåll av Benestads kyrka. Förhoppningen när budgeten lades var att få närmare 1,7 miljoner kronor i kyrkobyggnadsbidrag.
Tomelilla • Publicerad 11 november 2002

Det har emellertid visat sig att församlingen inte får något kyrkobyggnadsbidrag från Lunds stift. Däremot får de en kyrkoantikvarisk ersättning på högst 380 000 kronor. När det stog klart yrkade moderaterna Kristina Jönsson och Lennart Johansson att de budgeterade kostnaderna skulle tas bort ur budgeten. förslaget köptes Men det föll inte i god jord. Arbetsutskottet menade att pengarna skulle ligga kvar och ge en möjlighet att åtgärda en mindre del av de reparationer som planerats. Och det förslaget köpte kyrkorådet med påföljd att Kristina Jönsson och Lennart Johansson reserverade sig. Kyrkorådet tog också beslutet att Hans Ponnert på nytt ska ansöka om kyrkobyggnadsbidraget, men för år 2004. Det medför att prioriteringsordningen för reparationer och underhåll av församlingens kyrkor förskjuts 1 år. Det vill säga Tomelilla kyrka får vänta med sin uppsnyggning till år 2005 och Ullstorps kyrka till år 2006.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons