Annons

Bensinslangare fick fängelse

På måndagen hölls rättegång mot de två män, 20 och 26 år gamla, från Tomelilla som försökte slanga bensin från tre parkerade bilar i Degeberga och även gjorde inbrott i den ena bilen.
Tomelilla • Publicerad 18 november 2002

20-åringen dömdes till två månaders fängelse, medan 26-åringen fick villkorlig dom och 80 dagsböter. Han behöver dock inte betala böterna, eftersom tingsrätten kvittar dem mot de cirka två veckor han suttit häktad i väntan på rättegången. Fängelsestraffet motiveras med att 20-åringen tidigare är dömd och alltså återfallit i brott. En kvinna råkade titta ut genom ett fönster i sin lägenhet på natten när hon fick syn på två män som höll på att ta sig in i en parkerad bil på Tingstorget. Hon ringde genast efter polisen. Männen greps vid bensinmacken Bilisten på Tingsvägen och stöldgodset från bilinbrottet, en bil-cd, en kamera och en jacka, hittades i deras bil. Text: Lennart Svenezon

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons