Annons

Berlinbor först att ställa ut på studion

Tomelilla • Publicerad 5 juli 2007
Konstnärsparet Kaja Witt och Thomas Hirschler är båda konsthantverkare i grunden. I keramik utforskar de kroppen och vad vi tror att vi först ser och det är första gången som de ställer ut i Sverige. BILD: Jenni Dahlgren
Konstnärsparet Kaja Witt och Thomas Hirschler är båda konsthantverkare i grunden. I keramik utforskar de kroppen och vad vi tror att vi först ser och det är första gången som de ställer ut i Sverige. BILD: Jenni DahlgrenFoto: 

Installationsobjekt, organiska former nästan generande att upptäcka och objekt unika i varje installation. Det vill de två konstnärerna Kaja Witt och Thomas Hirschler från Berlin att besökarna ska uppleva.

– Mina arbeten handlar om den mänskliga kroppen men inte bara till utseendet, förklarar Kaja Witt.

Annons

Hon vill att besökaren även ska uppleva sin egen kropp och ställa frågor som " hur föreställer vi oss insidan".

I Studio 1919 är det första gången som man tar in konstnärer utifrån men tanken är att framöver ha utställningar ett par gånger om året.

– Vi har många kontakter utomlands och vill bjuda på modern samtidskonst vilket det inte finns så mycket på Österlen, säger ägarinnan Jennifer Forsberg.

Tillsammans med maken Gert Germeraad har de fixat till studion som de hoppas blir ett komplement till större ställen som Galleri Neon, Tjörnedala konsthall och Skeppet.

– I det här fallet är det kul att visa konstnärer som har en gedigen konsthantverksutbildning i botten, säger Jennifer Forsberg.

Konstnären Thomas Hirschler ser sina skulpturer mer som installationsobjekt.

– Jag vill inte berätta för besökaren för människan letar alltid efter ett svar, säger Thomas Hirschler lite kryptiskt.

Från och med i dag kommer Studio 1919 att ha öppet torsdag till söndag mellan kl 12-17. Eller enligt överenskommelse.

Jenni Dahlgren

0417-125 87

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons