Annons

Brösarpstjej belönas

Emma Nilsson, Brösarp, har fått Skåneländska Akademiens och Sparbankstiftelsen Färs och Frostas stipendium på 15000 kronor för att avsluta sin utbildning till Bachelor of Commerce i Australien.
Tomelilla • Publicerad 9 maj 2003

- Det är självklart jätteroligt! Snart är jag klar med utbildningen och ska först resa hem till Österlen, sedan får vi se var jag hamnar. YA når Emma Nilsson via telefon i hennes hem i Blue Montains i Australien för att få en kommentar till stipendiet. Tills för drygt tre år sedan arbetade hon som hovmästare på Klockargården i Andrarum. Att hon skulle vidareutbilda sig inom hotell- och restaurangbranschen var hon ganska klar över men att hon skulle hamna i Australien var inte planerat: - Jag gick första året i Schweiz men trivdes inte särskilt bra där. När jag fick höra talas om att det fanns en systerskola i Australien gav jag det en chans och här har jag trivts jättebra! Den utbildning Emma Nilsson snart klarat av är treårig. Året i Schweiz följdes av ett läsår i Blue Montains, två timmars bilfärd väster om Sydney. Därpå for hon till Skottland för att praktisera i reception på ett hotell. Efter sex månader där är hon tillbaka på södra halvklotet där hon håller på att avsluta sista terminen. - Nu har jag möjlighet att få chefsjobb inom hotellbranschen, men det är inte säkert att det finns något för mig i Sverige. Lite funderingar har jag på att fortsätta jobba utomlands, i England. Så småningom kanske jag kan förverkliga en dröm; att driva eget hotell på Österlen. I juni är hon klar och i mitten av juli bär det av hemåt. Om så bara för ett besök. - Här börjar bli väldigt kallt nu, bara omkring 15 grader och kallare blir det. Så det ska bli skönt att resa norrut. Stipendieutdelning är det i Lund i kväll men den kan Emma Nilsson, 25, av geografiska skäl dessvärre inte delta i.

Per Nilsson per.nilsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons