Annons

Buss och lastbil krockade i Tomelilla

En tvådelad lastbil och en regionbuss krockade på Malmövägen i går. Endast en person skadades lindrigt.
Tomelilla • Publicerad 24 juli 2007
Foto: 

Olyckan skedde när båda fordonen skulle svänga av från Malmövägen i närheten av Bo Ohlsson.

– Lastbilschauffören och jag har olika versioner av vad som hände, säger busschauffören och berättar:

Annons

– Jag såg honom blinka åt andra hållet men han säger att han blinkade åt samma håll som jag skulle köra. När jag började svänga såg inte han mig utan körde in på samma väg som jag. Han hade kunnat klämma ihjäl mig, säger busschauffören upprört efter händelsen.

Lastbilens sida klämde fast bussen och därför blev det mest skada vid det främre vänstra hörnet, där busschauffören satt.

På grund av svängen hade dock både lastbilen och bussen en låg fart och endast en person fördes till Ystads sjukhus med lindriga skador.

SOS Alarm hade då skickat fem ambulanser till olycksplatsen men flera av dem vände innan de kom fram eftersom de inte behövdes.

Olyckan skedde vid klockan 13.30 och 14.20 flöt trafiken som vanligt igen. Regionbussen, som hade nummer fyra, var på väg till från Kristianstad till Ystad.

Lina Hansson

0417-125 86

lina.hansson@ ystadsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons