Annons

Bytte säte i bilen inför poliser – körkortslös 23-åring döms

En bilist med indraget körkort som stoppats i Tomelilla hävdar att han att varken kört bil eller vetat vems bil det var. Men tingsrätten köper inte hans version, bland annat för att två poliser såg honom ensam i bilen.
Tomelilla • Publicerad 3 september 2019
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Karl Nilsson

Det var för snart ett år sedan som två poliser bestämde sig för att kontrollera en bil, som de tyckte körde lite väl fort på en större väg i Tomelilla.

När bilen körde förbi dem såg de de bara en person, föraren i den. När bilen stoppats och de gick fram mot den såg de en person flytta sig från förarsätet till passagerarsätet framtill.

Annons

Det var där, utan bälte och ovanpå en jacka, som en 23-årig man med indraget körkort satt när poliserna kom fram till bilen.

I förhör med polisen har 23-åringen hävdat att han inte körde, att han inte vet vem som körde, eller vems bil det var han körde.

Men eftersom poliserna såg 23-åringen ensam i bilen, och ingen annan person heller lämnade eller anlände till bilen, anser tingsrätten i Ystad att åtalet är styrkt. Och den enligt egen utsago ovetande mannen döms till 50 dagsböter.

Ulrika WangelSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons