Annons

De är på väg att få bort telemast

Efter klagomål ska den gamla 3G-masten i Bondrum demonteras och en ny byggas längre bort. Det vill säga 80 meter bort om det nya bygglovet går igenom.
Tomelilla • Publicerad 25 juli 2007
Leopold Falkowski och Barbro Mattsson tycker att det är en prestation om de lyckas få 3GIS att plocka ned masten i närheten av deras hus.
Leopold Falkowski och Barbro Mattsson tycker att det är en prestation om de lyckas få 3GIS att plocka ned masten i närheten av deras hus.Foto: 

Ansökan som lämnats in av 3GIS, eller 3G Infrastructure Services AB, består i att bygga en 48 meter hög ostagad tele- och radiomast med tillhörande teknikbodar för den så kallade tredje generationens mobiltelefoni.

Samtidigt som bygglovet går igenom ska den befintliga masten på fastigheten Bondrum 13:45 att plockas ner så fort den nya är på plats. Bägge är alltså lika höga.

Annons

Några som väntat länge på att slippa den nuvarande masten är Barbro Mattsson och Leopold Falkowski.

– Vi har vetat om planerna ett tag nu men det glädjer oss oerhört och är ju helt fantastiskt om vi lyckats få bort den, säger Barbro Mattsson. Paret har plågats av att isbitar från masten trillat ned i deras trädgård och säger att de inte vet om de skulle ha klarat en vinter till med vetskapen om vad som kan inträffa.

Fram till den 24 augusti kan alla berörda lämna in synpunkter på den nya 3G-masten. Synpunkterna ska lämnas till myndighetsnämnden för miljö- och bygg.

Trots att avståndet bara blev 80 meter tror inte Barbro Mattsson att de ska fortsätta sina protester.

– Vi har fått brev om att göra ett grannyttrande och det är klart att vi ska skriva något men det finns en gräns också för hur mycket man orkar att processa, säger Barbro Mattsson.

Att få bort den gamla masten är enligt henne att vinna högsta vinsten.

Jenni Dahlgren

0417-125 87

jenni.dahlgren@ystadsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons