Annons

Elevantalet sjunker snabbare än beräknat

Det föds färre barn i Sverige och Tomelilla kommun är inget undantag. Under de senaste tio åren har barnafödandet minskat för varje år och i fjor var det så lågt som 106 barn för hela kommunen.
Tomelilla • Publicerad 15 februari 2002

När barnafödandet sjunker blir också skoleleverna färre. En prognos över elevutvecklingen i kommunen fram till år 2007 visar på en minskning med hela 23 procent! Prognosen som tagits fram av Thomas Risberg på barn och utbildningsförvaltningen visar dessutom att minskningen sker snabbare än beräknat. Främst är det i Brösarp som minskingen går mycket fortare än vad som beräknades i en prognos från augusti 2000. Även vid skolorna i Onslunda och Smedstorp förväntas minskningen gå snabbare än vad man tidigare trott. Minskningen i procent från nu till hösten 2007 beräknas till 34 procent vid Brösarps skola. I Onslunda och Smedstorp omkring 29 procent. Vid skolorna i centalorten är minskningen inte lika stor och i Tryde dessutom en ökning. De kommande fem åren beräknas det totala elevantalet F-år 6, alltså inte högstadiet, att minska med 251 barn eller ca 23 procent. Text: Bo Ohlsson

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons