Annons

Fansen gör allt för Bryan Adams

Bryan Adams största hits är från 80-talet, men trots att de har mer än 20 år på nacken vallfärdar fansen fortfarande långt för att höra dem live.
Tomelilla • Publicerad 6 juli 2007
Den kanadensiske sångaren Bryan Adams lockade stor publik till Christinehof igår. Mer 5000 personer hade köpt biljetter .
Den kanadensiske sångaren Bryan Adams lockade stor publik till Christinehof igår. Mer 5000 personer hade köpt biljetter .Foto: 

Över 5000 personer hade köpt biljetter till gårdagens Bryan Adams-konsert på Christinehof.

De flesta var klädda i varma tröjor, regnställ och stövlar.

Annons

Efter en lång regnig dag vågade ingen lita på att de tunga mörka molnen skulle hålla sig borta. Kvällens yngsta fan var sexåriga Ida Johansson från Kungälv.

– Hon kan alla låtarna. Varenda text utantill, säger hennes mamma Maria Johansson.

Det är inte så svårt att räkna ut var inspirationen kommer ifrån. Maria Johansson tycker själv väldigt mycket om Bryan Adams musik.

– Jag har så klart spelat låtarna hemma. Men det var Ida som frågade om vi kunde åka på en konsert, säger Maria Johansson, som kört 6,5 timmar för att komma till Christinehof.

Men familjen Johansson är långt i från de enda, som har rest långt för att lyssna på den kanadensiska sångaren.

Susanne Andersson och Magnus Petersson från Värnamo tillhör Bryan Adams mest trogna publik.

– Det här är vår sjätte konsert. Första gången var 1984 och sen dess har vi gått varje gång han är i Sverige, säger Susanne Andersson.

Hon har gillat Bryan Adams musik från första början.

– Han verkar så enkel och jordnära, men hans musik är odödlig. Det är ingen dagslända direkt, säger Susanne Andersson, som passade på att köpa en turnétröja till samlingen. På en slänt i utkanten av konsertområdet sitter kompisarna Ulrika Petersson, Sara Jönsson och Cecilia Christrup från Malmö.

När de planerade årets sommarkonsert hade de inte riktigt räknat med att det skulle regna.

Annons

– Det är tradigt om det regnar, men det är i alla fall bättre nu än i eftermiddags, konstaterar Ulrika Petersson.

Sara Jönssons favoritlåt heter Please forgive me, men annars är flickorna överens om vad kvällens höjdpunkt kommer att bli:

– Summer of 69, så klart!

Emilia Söelund

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons