Annons

Fartsyndare stoppades i Brösarpskontroll

När polisen höll en trafikkontroll i Brösarp under torsdagen stoppades flera fartsyndare. Kontrollen gjordes efter klagomål från närboende.
Brösarp • Publicerad 5 september 2019
Boende i Brösarp har kritiserat trafiksituationen på Albovägen genom byn i många år. Bilden är från en YA-artikel om ett farligt övergångsställe år 2006.
Boende i Brösarp har kritiserat trafiksituationen på Albovägen genom byn i många år. Bilden är från en YA-artikel om ett farligt övergångsställe år 2006.Foto: Ulf Mårtensson

På torsdagsmorgonen höll polisen en hastighets- och trafikkontroll på Albovägen i Brösarp – där boende både nu och många gånger tidigare genom åren klagat på att bilar och tung trafik håller höga hastigheter.

Redan i en YA-artikel från 1998 har en granne till vägen synpunkter på den tunga trafiken. Och för några år sedan skrev YA om grannar som ville ha en fartkamera längs vägen, som är en del av väg 9 och går genom hela Brösarp.

Annons

Resultatet av morgonens kontroll blev två rapporter om fortkörning, och en om en bilist som inte använde bilbälte, berättar kommunpolis Anna Hagenkötter.

Ulrika WangelSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons