Annons

Fortsatta föräldraprotester mot skolbeslut

Föräldrar till barn i Tryde skola fortsätter att protestera mot barn- och utbildningsnämndens beslut att splittra klasser och i förtid flytta en del av eleverna till andra skolor för att ge plats åt förskoleelever som skall in i Tryde skola.
Tomelilla • Publicerad 8 januari 2002

"Vår son har gått i Tryde i snart tre år och har trivts fantastiskt bra. Alla känner varandra, eleverna känner sig trygga och personalen är engagerad. De månar och bryr sig om barnen", skriver ett föräldrapar i ett brev till oppositionsrådet Gun Nilsson.

Annons

Nu har planerna som bekant ändrats för dessa elever. De skall flyttas till Byavångsskolan och klasserna delas.

"Enligt vår mening kan detta få förödande konsekvenser", fortsätter föräldrarna i sitt brev.

Eleverna anses komma att hamna i en för dem ny miljö där det säkerligen kan diskuteras om mottagandet ens har en möjlighet att bli något annat än en halvmesyr.

Föräldrarna fruktar att de skulle förlora sina klasskamrater och hamna som en liten utsatt grupp i en befintlig klass. De skulle också förlora sin klasslärare.

De protesterande föräldrarna är övertygade om att behovet av förskoleplatser skulle gå att lösa på ett smidigare sätt än vad som nu blev beslutat.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons