Annons

Fullt på sommarens Camp Neon

Tomelilla • Publicerad 26 juli 2007
Camp Neon är ett läger för kreativa ungdomar mellan 13-19 år som i år körs för tredje gången. BILD. Galleri Neon.
Camp Neon är ett läger för kreativa ungdomar mellan 13-19 år som i år körs för tredje gången. BILD. Galleri Neon.Foto: 

På Galleri Neon brinner flitens lampa. Man förbereder för fullt inför årets Camp och förväntningarna är som vanligt höga.

– Vi har fyllt alla platserna till Camp 2007 och faktiskt pressat in några utöver det. Så i år blir det 35 deltagare, säger Ellinor Gylling.

Annons

Därmed är det inte längre lönt att söka till ungdomslägret för i år.

Som vanligt är Camp vigt åt unga musiker, filmare och dansare och arrangemanget avslutas med en öppen föreställning den 5 augusti.

Sex nya lärare ska hålla i undervisningen Det är Malin Skoglund, Jonas Örknér, Douglas Holmquist, Sara Lundén, Lena Linde och Johannes Ferm. Alla är de verksamma inom sina områden och har utmärkt sig inom sina discipliner.

– Vi är jättenöjda med att ha fått hit dem, säger Ellinor Gylling.

Spridningen bland årets deltagare är stor.

– Ungdomarna kommer från hela Skåne och resten av Sverige men några kommer också från Frankrike och USA, säger Ellinor Gylling.

Hon tycker att det bara blir allt roligare att driva lägret som i år är inne på sin tredje resa.

– Man kan ju bli blasé om man upprepar samma sak men jag tycker nästan att det blir roligare. Det är helt fantastiskt med uppslutningen och målet är just att vara ett återkommande läger.

Ellinor Gylling säger att det alltid är spännande att följa hur varje grupps dynamik kommer att utvecklas och att Camp Neon under de första året förmodligen välsignades med ren nybörjartur.

– Inte förrän andra året insåg vi att man får lära sig av sina misstag men så sätter vi också ribban högt.

Annons

Camp drivs tillsammans med RÖRELSEN-koreografer i Skåne och som partners är Dans i Skåne, Musik i Syd, Film i Skåne. Andra bidragsgivare är Tomelilla kommun samt flera olika stiftelser och fonder.

Camp 2007 pågår mellan den 31 juli – 5 augusti.

Jenni Dahlgren

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons