Annons

Gripande nära efter inbrott på Celticbaren

(Uppdaterad 11.51) Strax efter klockan sju på söndagsmorgonen fick polisen ett larm om ett pågående inbrott på Celticbaren på Norregatan. "Vi har ingen frihetsberövad än, men det kommer. Vi vet vem vi ska plocka in", säger Kent Persson vid Ystadspolisen.
Tomelilla • Publicerad 16 november 2008

Tidigt på söndagsmorgonen pangades en ruta i dörren till Pizzeria Roma i Tomelilla. Det sitter dock galler bakom rutan, vilket gjorde att gärningsmannen inte tog sig längre än så.Smällen fick innehavaren till pizzerian att vakna.- Han gick ut och blir då vittne till hur samma gärningsman pangar en ruta på Celticbaren, säger Kent Persson, inre befäl i Ystad. Mannen ser att gärningsmannen rör sig inne på baren och larmar polisen om pågående inbrott. Den misstänkte hinner dock lämna platsen springandes innan polisen hunnit dit. Polisen har kunnat säkra spår inne på baren.

- Vi har ingen frihetsberövad än, men det kommer. Vi har fått ett bra signalement och vet vem vi ska plocka in, säger Kent Persson. Den misstänkte gärningsmannen är känd av polisen sedan tidigare.

Frida Eriksson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons