Annons

Hästpremiering och jubileum

Tomelilla • Publicerad 25 juli 2007
Helena Hansson med kallblodet Rita fick springa några varv för att domarna skulle kunna se på gångarternas kvalitet. BILD: Thorsten Persson
Helena Hansson med kallblodet Rita fick springa några varv för att domarna skulle kunna se på gångarternas kvalitet. BILD: Thorsten PerssonFoto: 

Regnet gjorde att årets hästpremiering fick flytta inomhus och cirka 80 hästar avelsvärderades av domare Birgitta Larsson, Roland Fransson och Birgitta Larsson.

– Avelsvärdering är ett sätt att säkrare välja ut lämpliga avelsdjur för hela rasens bästa, säger Bodil Olsson från Österlens hästvänner.

Annons

Dessutom firades 40-årsjubileum och förberedelserna har pågått sedan den första juli i år.

– Det har gått jättebra hittills, säger prisutdelaren Ingrid Nilsson.

Det som bedöms är exteriören och gångarterna det vill säga utseende samt skritt och trav. Och årets hästar får fullt godkänt.

– Det har varit lite bättre än väntat, säger Bodil Olsson om förmiddagens halvblod och ponnys.

De olika hästarna kommer från hela Skåne och som längst upp Småland. Under eftermiddagen är det kallblodens tur och senare russ och shetlandsponnies. Resultaten finns på hemsidan www.ohv.se.

Jenni Dahlgren

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons