Annons

Husvagn ska skrotas

Miljökontoret har vid två tillfällen fått in klagomål på boendemiljön i en uthyrd husvagn som står på en tomt vid Odenplan. "Nu har hyresgästen flyttat och jag har bestämt att husvagnen ska skrotas", säger ägaren.
Tomelilla • Publicerad 13 november 2008

– Men nu kräver miljökontoret mig på 750 kronor för den inspektion de gjorde. Jag förstår att folk klagat för hyresgästen har tillsammans med sina kompisar, inbjudna och objudna, förstört och svinat ner både husvagnen och området runt den, fortsätter ägaren.

Vid en inspektion konstaterades att husvagnen, där det till nyligen bott en hyresgäst, är i mycket dåligt skick, saknar el, har hål i innertaket, sprickor i väggarna vilket medför att det blåser och regnar in. Det finns enligt miljöinspektören inga möjligheter att diska, tvätta sig eller laga mat i husvagnen.

Annons

Enligt lag ska bostäder brukas på sånt sätt att olägenheter för människors hälsa inte uppkommer.

Efter inspektionen, då hyresgästen ännu bodde kvar, krävde miljökontoret att ägaren till husvagnen skulle åtgärda bristerna snarast ellersenast den 20 november.

Husvagnsägaren, som bittert ångrar att han hyrt ut sin husvagn, träffade den bostadslösa hyresgästen i mitten på juni.

– Jag tyckte synd om personen i fråga, säger han, så jag hämtade min husvagn, som tidigare varit varit uthyrd, i Limhamn. Då var den i bra skick, vill jag tillägga. Och hyregästen godkände den. Den var utrustad med elvärme, gasol, tv, kaffekokare och toalett, alltså fullt utrustad.

Ägaren och hyresgästenkom överens och ägaren fick då 450 kronor som hyresgästen fått av socialen för att köpa ett tält att bo i.

– Sedan dess har jag inte fått ett öre, säger husvagnsägaren. Hyresgästen visade mig ett papper från socialen där det stod att personen fick 4 000 kronor till hyra. Jag hade tänkt mig 2 500 månaden. Men eftersom jag inte fått ett öre hittills har jag heller inte brytt mig om att laga husvagnen . Jag tog hit den för att jag tyckte synd om personen. Inte nog med att jag får skrota husvagnen jag ska dessutom betala 750 kronor för en inspektion som miljökontoret gjort. Bar för att jag ville hjälpa.

Lollo Bark lollo.bark@allehandasyd.se
Lollo Bark
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons