Annons

I år är det Jäklar Anamma

500 biljetter är redan sålda till årets upplaga av Spjutstorpsrevyn som i år intagit scenen i Teaterhallen i Tomelilla folkets park.
Tomelilla • Publicerad 13 november 2009
Ingvar Gustavsson är mycket nöjd med att Spjutstorpsrevyn har fått möjlighet att sätta upp sin föreställning i Teaterhallen. Scenen är mycket större och lokalen tar in en större publik och vi har själva mer utrymme bakom scen, säger han. Bild: Sprisse Nilsson
Ingvar Gustavsson är mycket nöjd med att Spjutstorpsrevyn har fått möjlighet att sätta upp sin föreställning i Teaterhallen. Scenen är mycket större och lokalen tar in en större publik och vi har själva mer utrymme bakom scen, säger han. Bild: Sprisse NilssonFoto: 

– Det ska bli oerhört spännande att få sätta upp Jäklar Anamma på den här scenen. Det är nytt och det är stort, det vill säga utrymmet på scen, säger Ingvar Gustavsson, en av de 15 i emsemblen.

Men det finns ett aber. Scengolvet sluttar lite. Och det kan ställa till problem med kulisserna.

Annons

– De ansvariga i parken har lovat att fixa till golvet, så det blir säkert bra, säger Ingvar. För övrigt är lokalen jättefin, faktiskt bättre än den i Smedstorp där vi varit tidigare. Förutom att scenen är både bredare och djupare tar lokalen in fler personer, cirka 100 stycken.

Medan karlarna går runt uppe på scen och diskuterar scenografin och hur de ska disponera utrymmet med de kulisser de sedan många år tillbaka sitter kvinnfolket runt ett bord och pratar rollfördelning och kostymer..

– Vi har en stor garderob fylld med kläder som vi sparat på oss, säger Ann-Inger Persson, revymamma och regissör, men naturligtvis behövs den alltid kompletteras. Vad beträffar rollfördelningen var den ovanligt lätt i år. Och en sak som jag är jättenoga med vid rollbesättningen, fortsätter Ann-Inger det är att alla ska få synas lika mycket.

Spjutstorpsrevyn köper det mesta av sitt material från LIS (Lokalrevyer i Sverige) men vinklar om varje nummer så det får en lokal vinkel.

– Vi har också Martin Svennberg som skriver en lite, säger Lotta Rosdala.

Vad revyn kommer att handla om är hemligt. Men av den affisch som redan är tryckt och till allmänt beskådande ser det ut som om skådespelarna ska till Hawai eller liknande semesterort.

Ett specialnummer utlovas, så mycket får YA veta.

Handlar det om Kristina Jönsson ?

– Det avslöjar jag inte, säger Ingvar Gustavsson med ett brett leende. Kanske det.

Att sätta upp en revy som Jäklar Anamma tar tid och kräver 100 procentigt engagemang av de inblandade.

– Därför blir det bara vart annat år, säger Ingvar Gustavsson som nu har "häcken full" fram till premiären den 22 januari.

Lollo Bark lollo.bark@allehandasyd.se
Lollo Bark
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons