Annons

Illstorps lustgård har nu försatts i konkurs

Tomelilla • Publicerad 26 november 2008

Illstorps lustgård AB har på egen begäran försatts i konkurs vid Ystads tingsrätt.

De sju familjer som i fjor bildade ett aktiebolag och köpte stället för 4,7 miljoner kronor har inte lyckats få ekonomin att gå ihop.

Annons

– Kundunderlaget är alltför litet. Därför är fastigheten till salu, säger konkursförvaltaren, advokat Nils-Olof Hallbäck i Lund.

Han uppger att det finns pantbrev i fastigheten på 5 191 000 kronor. Därtill kommer löne- och leverantörsskulder samt skatteskulder på 78 000 kronor.

– Företagets administration, bokföring och ekonomi är välskött, säger Nils-Olof Hallbäck.

Hans förhoppning är att kunna sälja fastigheten med inventarier för cirka fem miljoner kronor.

– Kanske kan detta objekt säljas i Tyskland eller Danmark, funderar han. Illstorps lustgård övertogs i mars 2007 av sju familjer i byn. De ville rädda kaféet, bykrogen och den stora örtagården. För delägarna var lustgården en viktig samlingspunkt, där man serverade mat, ordnade konferenser, musikkvällar, utställningar, snapsprovning och andra aktiviteter.

Den som satte Illstorps lustgård på kartan var Lulu Mårtensson, som hösten 2004 hade sitt skötebarn till salu.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons