Annons

"Jag är en reserverad hund"

Alla hundar föredrar inte lek och stim, det kan Elwis intyga. Den åtta månader gamla Berner Sennen gillar att äta och ta korta promenader. YA fick en intervju med honom...
Tomelilla • Publicerad 18 november 2008
Hunden Elwis och hans ägare Elin Nilsson delar många egenskaper, de gillar båda två mat och att ta korta promenader i skogen. Dessutom vill de båda bli föräldrar en i framtiden. BILD: SPRISSE NILSSON
Hunden Elwis och hans ägare Elin Nilsson delar många egenskaper, de gillar båda två mat och att ta korta promenader i skogen. Dessutom vill de båda bli föräldrar en i framtiden. BILD: SPRISSE NILSSONFoto: 

Vem är du?

- Elwis heter jag, en medelstor hund på åtta månader av rasen Berner sennen. Min matte lyssnar ofta på sångaren Elvis, därför fick jag också det namnet.

Annons

Beskriv dig själv?

- Jag är en reserverad hund, bryr mig inte särskilt mycket om andra hundar. Och inte människor heller för den delen. Jag har dock en vän, han är äldre än jag, fem år. Han heter Danse och är en Labrador. Vi brukar busa tillsammans och ibland, om vi får möjlighet och tillåtelse, badar vi i havet. Faktum är att matte brukade passa Danse innan hon skaffade mig. Hennes planer var därför att själv skaffa en Labrador men som tur var hittade hon mig på Blocket.se!

Har du några favoritssysselsättningar?

- Man skulle kunna säga att min favoritsysselsättning är att äta, jag älskar mat! Främst föredrar jag hundmat köpt i en mindre butik i Kivik. Köttbullar är också himla gott! Mat är ett intresse som jag och matte delar, hon älskar också mat.

- Också är vi ganska lata båda två, infliker Elin Nilsson, matte till Elwis.

- Promenader är även poppis hos oss båda men vi föredrar korta sådana, gärna i skogen där jag kan nosa på stenar. Det är skönt att vi har en hel del likheter matte och jag, säger Elwis.

Har du några syskon?

- Ja, det har jag men jag har ingen kontakt med dem. Var på en valpräff för ett tag sedan men medan mina syskon lekte vilt med varandra höll jag mig i bakgrunden. Som sagt är jag inget större fan av andra hundar och att leka i grupp.

Vill du skaffa valpar i framtiden?

- Det tror jag, men då ska det vara med en tik av samma ras som jag. Matte säger att hon gärna vill att jag blir pappa, själv vill hon gärna bli mamma, någon dag...

Annons

Är du en humoristisk hund?

- Absolut! Jag brukar gömma leksaker för matte och när hon märker det flinar jag glatt för mig själv. Det är kul! Förutom min humor vill jag påstå att jag är en ganska smart hund för min ålder.

Matte, du får sista ordet. Vill du tillägga något om Elwis?

- Ja, det vill jag faktiskt. Precis som Elwis nämnde nyss är han en ganska smart hund. Det märkte jag redan under hans första tid hos oss. Han sprang nämligen själv ut och kissade när han behövde det, vi slapp att lära honom det. Alltså en väldigt smart hund!

Sophie Racz
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons