Annons

Julstämning och känslofyllda avsked

Luciatåg, 25-årsfirande, avtackningar och tomten. På årets sista kommunfullmäktige var gammalt politiskt groll som bortblåst.
Tomelilla • Publicerad 12 december 2011

Det fanns ingen klädkod på måndagens fullmäktigemöte i teaterhallen, men många hade ändå klätt sig i rött och en och annan tomteluva. Så vankades också julbord. Efter att kvällens ärenden avhandlats i rask takt var det bara att vänta på Luciatåget och efterföljande avtackning. En stående och rungande ovation gick till Björn Lindkvist.

- Du har varit ett oerhört stöd och en klippa att luta oss mot. "Fråga Björn, han vet säkert", har varit en stående fras i kommunhuset, sa Margith Svensson (M) kommunfullmäktiges ordförande innan hon överlämnade en blomma och present till den avgående kanslichefen.

Annons

Den blivande pensionären, som dagen till ära hade på sig bästa Elvisslipsen, berättade om sina något osäkra framtidsplaner.

- Jag vill tacka för alla år jag jobbat här. Jag ska odla dill och köra svarttaxi på dagtid, sa Björn Lindkvist och använde diplomatiskt både höger och vänster talarstol.

Den andre veteranen Thomas Leandersson ville inte vara sämre och ställde sig i mitten av talarstolarna. Han passade på att ge ledamöterna ett sista råd.

- Glöm inte bort att det är på väljarnas förtroende ni sitter här, sa han med den välbekanta glimten i ögat.

Torgny Larsson (S) tog upp stafettpinnen och avslutade mötet med Viktor Rydbergs dikt "Tomten". De som tackades för 25 år av trogen tjänst inom kommunen var:

Marita Lidholm, Pia Olsson, Kerstin Mårtensson, Karin Nilsson, Kerstin Andersson, Eva Gustavsson, Barbro Nilsson, Camilla Ohlsson, Ulla Wiberg Fors, Maria Schön och Jerker Andersson.

Maria Sällberg
Jenni Dahlgren
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons