Annons

Kassaskåpsstöld i Övraby

Natten till tisdagen bröt sig tjuvar in på en gård i Övraby och stal ett kassaskåp och en gjutjärnskamin. Ägaren befann sig på annan ort så tjuvarna kunde i lugn och ro bära ut kaminen och kassaskåpet.
Tomelilla • Publicerad 12 november 2002

I går morse hittade en privatperson kassaskåpet slängt i Östra Vemmerlöv. Polisen kontaktades och kom till platsen. I kassaskåpet hittade de olika handlingar som ledde dem till kassaskåpets ägare. Tillsammans med polisen åkte han till gården i Övraby. Han drog sig där till minnes att bilnycklarna till en nästan ny BMW fanns i kassaskåpet. Men polisen hade inte hittat några nycklar. Mannen gick ut i garaget, där han har flera bilar, och upptäckte då att BMW:n var borta. - Tjuvarna har alltså brutit upp kassaskåpet, hittat nycklarna och återvänt till gården och stulit bilen, säger vakthavande polis i Ystad. Grannarna till den bestulne mannen har inte hört eller sett något konstigt den aktuella kvällen. Polisen har inga spår i nuläget men jobbar med fallet.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons